Vaaleja edeltävät viikot olivat hektisiä. KorvaKafen perustaminen ja ylläpito vaativat talkooporukoiltamme melkoisen ponnistuksen. Huomioitavaa erityisesti oli meidän ehdokkaitten läheisten suuri panos työhön. Ilman heidän ahkerointiaan olisi kahvilan toiminta onnahdellut pahasti.

Vaali-iltana oli sitten sadonkorjuun tunnelmaa. Vaikka itsellä oli "jo" kolmas kerta, on se jokaikinen vaali yhtä jännittävä. Lisäksi tasaväkinen oma ehdokasporukka toi oman mausteensa jännitykseen. Vasta sataprosenttinen laskentatulos sai sydämenlyönnit tasaantumaan ja olin enemmän kuin tyytyväinen omaan tulokseeeni, 102 ääntä on puolueenvaihtajalle tyydyttävä tulos.

Keskustapuolueen tulos oli Sodankylässä linjassa valtakunnan tuloksiin. Olin pettynyt keskustalaisten ehdokasasetteluun ja tuloksena siellä oli nyt puhdas nolla kirkonkylän naisten määrässä. Inarissa keskustalle valittiin koko porukkaan vain yksi nainen. No, kokoomusryhmässä sukupuolijakauma oli optimaalinen.

Vaalien jälkeinen elämä on jatkunut porotöissä. Erotukset alkoivat tiistaina Tshiuttajoen erotusaidalla. Uusi kämppä todettiin mukavaksi asua. Omaan virkatyöhön palaan 17.11. Sitä ennen on valtuuston budjettikokous 13.11. Tulen kiinnittämään huomiota uusien toimien perustamiseen. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että perustetaan työterveyshuoltoon työfysioterapeutin toimi. Hieno ajatus, mutta työterveyshuollon perusvirat on oltava ensin täynnä ennenkuin asiantuntijoille riittää maksajia. Terveydenhoitajien ja lääkärin vakanssit on siis saatava ensin täytettyä. Uusi perhehoitajan toimi on tarpeellinen.